Lastik Magazin-2015 Yılı Değerlendirmesi

KolayOto 2015’te Partner Ağıyla Yaklaşık 3 Kat Büyüdü 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz bu büyüme ile toptancı partnerlerimizden satın almalarımızı artırırken, montaj noktalarımıza yönlendirdiğimiz müşteri sayısını da 2.5 kattan fazla artırmış olduk. Bu büyümeyi gerçekleştirmemizi sağlayan önemli başlıkları aşağıda sıraladık.

2015 yılında ürün bilgi ve servis tedarik ettiğimiz partnerlerimize yönelik, özel fiyatlar, hızlı servis ve geniş ürün seçeneği sağlayan Partner Market ile partnerlerimize özel bir tedarik kanalı oluşturduk.

Mali işler ve lojistik altyapımızı ilk yıllarımızda kazandığımız tecrübe ve müşteri geri bildirimlerinden yol çıkarak, 2015 yılından itibaren ön gördüğümüz hızlı büyüme ivmesine ayak uyduracak şekilde yeniden yapılandırarak güçlendirdik. Depolama ve dağıtım kapasitemizi gelecek 5 yıldaki büyümemizi karşılayacak şekilde kurguladık.

Müşterinin ihtiyacının oluştuğu andan lastiğinin montajını gerçekleştiren kadar geçen deneyimi daha verimli ve etkin kılacak adımlar attık. KolayOto’yu ziyaret eden kullanıcıların kolayoto.com’a gelmeden önce izledikleri yolları ve davranışları analiz ederek müşterilere daha verimli ve ihtiyaç duydukları anda daha kolay şekilde erişebilecekleri yollar oluşturduk. KolayOto.com’u ziyaret eden müşterilerin davranışlarını sıcaklık haritaları, video kayıtları, özel anketler ile ölçümleyerek, aradıklarını bulmalarını kolaylaştıracak yeni öneriler geliştirdik. Geliştirdiğimiz önerileri test ederek ve faydasını ölçümleyerek devreye aldık. Bu çalışmaların sonucunda müşterilerin ürün seçiminde kolaylık sağlayacak ve tek noktadan tüm işlemlerini takip edebilecekleri yenilikler sunduk.

Binlerce yeni ürünü kataloğumuza ekleyerek, toplam ürün sayımızı 40.000 adedin üzerine, lastik kategorisindeki ürün sayımızı 15.000 adedin üzerine çıkardık. Birlikte büyüdüğümüz toptancı partnerlerimizle iş birliği yaptığımız marka sayısını artırarak ve ağımıza katılan yeni toptancı partnerlerimizden aldığımız güç ile stok bulunan aktif ürün çeşidimizi 4.000 adedin üzerine çıkardık ve kullanıcılarımıza 150.000 adetten fazla stoğa erişim sağladık.

2016 yılında partner ağımızla birlikte %200’ün üzerinde büyüme ön görüyoruz. Bu büyümeyi partner ağımızla ilişkilerimizi güçlendirerek, lojistik altyapımızın verimliliğini artırarak, geniş kataloğumuza yeni ürünler ekleyerek ve otomobil sahibi kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını daha yakından takip ederek gerçekleştireceğiz.

Partner ağımızı güçlendirmek için partnerlerimize özel sunduğumuz katma değerli hizmetleri artıracağız. Partner Market ve Partner Ofis’i partnerlerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda geliştireceğiz.

Partnerlerimize özel sayfalar oluşturarak, müşteriler tarafından daha kolay erişilebilir olmalarına destek vereceğiz. Partnerimize sunduğumuz tüm arayüzlerde otomobil sahibi müşterilerle doğrudan kurulan ilişkiyi güçlendirecek yeni fonksiyonlar ekleyeceğiz. Lojistik altyapımızda artan hacimlerimiz ve topladığımız kapsamlı dağıtım verileri ile daha yüksek hacimlerde uluslar arası dağıtım standartlarını koruyarak verimliliğimizi artıracağız. Lastik sektörüne özel dağıtım ve depolama çözümleri oluşturulmasında önde gelen ulusal lojistik firmaları ile ortak projeler gerçekleştireceğiz.

Kataloğumuzda yer alan ürünlerin bilgilerini yakın takip ederek en yeni bilgiler doğrultusunda güncellemeye devam edeceğiz. Global ve ulusal markalarla yaptığımız iş birliği çalışmaları ile müşteriye doğru bilginin ulaşmasını kolaylaştıracak çalışmalarımızı artıracağız. Farklı segmentlerde ve zor bulunan ebatlarda yeni ürünler ekleyecek, yabancı dağıtımcılar ile iş birliği içerisinde Türkiye’de bulunmayan ürünlere erişimi kolaylaştıracağız.

Nihai tüketicilere mobil alanda yenilikler sunarak erişilebilirliğimizi artıracak, müşteri deneyimini kolaylaştırarak geliştirmeye devam edeceğiz. Yorum özelliklerini öne çıkararak müşterilerin karar vermelerini kolaylaştıracak uygulamalar geliştireceğiz. Müşterilerin yalnız ürün ve servislere değil, satın alma kararı verirken ihtiyaç duyduklarımı bilgilere erişimlerini de kolaylaştıracağız, yeni bilgi kaynakları oluşturacağız. Global markalar ve ulusal üreticiler ile iş birliği içerisinde gerçekleştireceğimiz ortak kampanyalar ile müşteri deneyimini farklılaştıracağız. Müşteri ilişkileri yönetiminde kazandığımız tecrübeler ile müşterilerimize daha geniş kapsamlı ve katma değerli hizmetler sunacağız.

2015 yılında KolayOto’yu tercih eden tüm müşterilerimize, her günümüzü birlikte geçirdiğimiz değerli partnerlerimize, yaptığımız çalışmalarda emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyor, 2016’da tüm sektöre bol kazançlı ve güler yüzlü bir yıl diliyoruz.